Fremgangsmåde
Aftenen før
TRIN 1
Bland dejen aftenen før, den skal bruges.
TRIN 2
Start med at blande lunken vand og gær i en stor skål. Rør rundt.
TRIN 3
Tilføj solsikkekerner, havregryn, yoghurt og revet rødbede. Rør det hele sammen.
TRIN 4
Vej mel af, og tilføj lidt mel af gangen. Ælt det godt sammen. Dejen må gerne være lidt klistret, men dog stadig fast.
TRIN 5
Tilføj salt og ælt igen.
TRIN 6
Dæk skålen med film, og sæt den på køl natten over.
Dagen efter
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
TRIN 2
Form bollerne med hænderne eller to skeer. Du kan med fordel have en skål vand stående til at dyppe enten hænder eller skeer i. Så går det nemmere.
TRIN 3
Placér de formede boller på bagepladen, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
TRIN 4
Pynt eventuelt med græskarkerner eller solsikkekerner. Bag bollerne ca. 15 minutter i ovnen.
TRIN 5
Brug rødbedebollerne i madpakken, til morgenbordet eller som tilbehør til aftensmaden. Velbekomme.