Fremgangsmåde
Koldskål
TRIN 1
Riv skallen af citronen.
TRIN 2
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
TRIN 3
Pisk æggeblommerne med sukker, vaniljekorn og citronskal med en elpisker, indtil sukkeret er helt opløst, og det er blevet til hvidt skum.
TRIN 4
Rør ymeren forsigtigt i æggeskummet, indtil blandingen er ensartet.
TRIN 5
Rør kærnemælken i blandingen, og lad koldskålen stå i køleskabet, indtil den skal spises.
Rugbrødscroutoner
TRIN 1
Tænd ovnen på 150 grader.
TRIN 2
Skær rugbrødet i tern på ca. 1 x 1 cm.
TRIN 3
Fordel brødternene på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys dem med sukker.
TRIN 4
Bag brødternene i 20-25 minutter, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og de er sprøde.
TRIN 5
Lad croutonerne køle af, og servér dem til koldskålen. Velbekomme.