Fremgangsmåde
Kylling og grønt
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Beklæd et stort fad eller en bradepande med bagepapir.
TRIN 2
Skyl alle grøntsager, og skræl rødbederne. Skær kartofler i halve og gulerødder, rødbeder og aubergine i stave. Pil hvidløg og rødløg. Halvér rødløgene, men lad hvidløgene forblive hele.
TRIN 3
Kom kyllingeoverlårene i fadet med alle dine grøntsager.
TRIN 4
Tilsæt olie, salt, peber og saften fra 1 citron. Kom citronbådene, som du har presset saften fra, i fadet. Vend det hele godt sammen.
TRIN 5
Kom fadet i ovnen, og stil et ur på 50 minutter. Når der er 10 minutter tilbage, kan du med fordel drysse din kylling med paprika. Hvis du kommer krydderier på for tidligt, kan det risikere at brænde på. Lav tzatziki imens.
Tzatziki
TRIN 1
Skyl agurken, halvér den og kassér kernerne.
TRIN 2
Riv agurken på et rivejern. Hæld den revne agurk i en sigte, og drys med lidt salt.
TRIN 3
Lad det trække i 5 minutter. Kom derefter agurken i et klæde og pres væden ud.
TRIN 4
Bland græsk yoghurt, revet agurk, presset hvidløg og olie, og smag til med salt, peber og citronsaft.
TRIN 5
Servér det lækre kyllingefad sammen med tzatzikien og eventuelt med en skive brød til. Velbekomme.