Kylling i karry med kikærter, kokos og ananas
Kylling i karry behøver ikke være kedelig. I denne opskrift får du kylling i en cremet karrysauce med kokosmælk, ananasringe, kikærter og hakkede peanuts på toppen.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

35 min

4 personer

25-35 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Lavere CO2-aftryk
Du har valgt en opskrift, hvor vi har skåret ned på mængden af kød – og sat lidt mere turbo på grøntsagerne. Du får altså en opskrift med et lavere CO2-aftryk, da udskiftning af kød med grønt reducerer klimaaftrykket på ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.
Fra ris til bulgur
Ifølge Danmarks grønne tænketank Concito har ris en højere belastning på klimaet end fx kartofler, pasta, couscous eller bulgur – og det er heldigvis rigtig nemt at bytte ris ud med en af de andre kulhydrater. (Psst… Kartofler har den mindste belastning af de ovennævnte kulhydrater).

Find lignende opskrifter