Fremgangsmåde
TRIN 1
Brun kødet af i olie i en gryde.
TRIN 2
Hæld derefter vand over, indtil det lidt mere end dækker kødet.
TRIN 3
Lad nu kødet simre, indtil det er mørt – det tager ca. 20 minutter.
TRIN 4
Sørg for at fjerne evt. urenheder væk fra kogevandet med en grydeske undervejs.
TRIN 5
Imens, skær porren i skiver, gulerødder i små tern og kartofler i tern på ca. 3 x 3 cm.
TRIN 6
Tag nu kødet op, og gem det til senere.
TRIN 7
Kog nu kartofler i kødets kogevand. Tag dem op, og gem dem til senere.
TRIN 8
Gentag processen med gulerødder, porrer og ærter, men kog dem hver for sig.
TRIN 9
Det er vigtigt, at du fjerner urenheder væk fra kogevandet undervejs.
TRIN 10
Gem kogevandet til senere.
TRIN 11
Smelt smør i ny gryde, og kom mel i under omrøring.
TRIN 12
Lad smørbollen riste et par minutter, uden at den tager farve.
TRIN 13
Pisk nu kogevand ned til smørbollen lidt af gangen.
TRIN 14
Tilsæt mælk, og lad saucen koge igennem et par minutter. Justér evt. konsistensen med ekstra væske.
TRIN 15
Hæld nu grøntsagerne og kød i saucen, og lad den varme igennem.
TRIN 16
Servér med friskhakket persille – og evt. med brød eller ekstra kartofler. Velbekomme.