Fremgangsmåde
Salat af sød kartoffel og kikærter
TRIN 1
Start med at tilberede de søde kartofler – dette kan du med fordel gøre et par timer før, du skal samle salaten, så de kan nå at køle af.
TRIN 2
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
TRIN 3
Skrub sød kartoffel, og skær dem i fine tern.
TRIN 4
Læg ternene i ildfast fad - drys med rosmarin, timian og salt.
TRIN 5
Hæld olivenolie over, og vend det hele med hænderne, så det fordeles jævnt.
TRIN 6
Sæt sød kartoffel i ovnen, når den er varm, og bag i ca. 40-45 minutter. De er klar, når kartoflen er mør og blød at stikke i.
TRIN 7
Kog de grønne bønner i en gryde i ca. 1 minut. Lad dem køle af – skyl dem evt. med koldt vand. Skær dem derefter i mundrette stykker.
TRIN 8
Læg kartoflerne og de grønne bønner i en serveringsskål, når de er kølet af.
TRIN 9
Skær feta i tern.
TRIN 10
Hæld kikærter i en sigte, og skyl med koldt vand. Fjern overskydende skaller.
TRIN 11
Hak mandler i mindre stykker.
TRIN 12
Læg feta, kikærter og mandler i skålen med kartofler og grønne bønner – bland sammen.
Laks og tilbehør
TRIN 1
Varm ovnen til 175 grader (hvis den ikke stadig er varm).
TRIN 2
Læg laksefileterne i et ildfast fad.
TRIN 3
Hak ingefær fint, pres hvidløg, og fordel begge dele oven på laksestykkerne.
TRIN 4
Drys med salt, peber, olivenolie og citronsaft, og sæt fadet i ovnen.
TRIN 5
Laksen kan passe sig selv i ovnen, mens du koger bulgur efter anvisningen på pakken.
TRIN 6
Laksen er færdig efter ca. 12-14 minutter. Tjek, om den har fået nok ved at stikke en gaffel i en af fileterne. Hvis laksefileten er ensfarvet og falder let fra hinanden, er den klar.
TRIN 7
Servér laksefileterne med salat og bulgur. Velbekomme.