Fremgangsmåde
TRIN 1
OBS! Til denne opskrift skal du bruge træspyd. Hvis du ikke har nogle liggende, kan du finde dem i dit nærmeste supermarked.
TRIN 2
Skær laksen i grove chunks.
TRIN 3
Lav en marinade af revet ingefær, teriyakisauce, soja og sesamolie. Lad laksen marinere i denne i minimum 20 minutter.
TRIN 4
Lav syltelagen til rødløgene imens. I en lille gryde blander du eddike, sukker og vand, og varmer det op, så sukkeret smelter. Tilsæt evt. lidt hele krydderier, hvis du fx. har stjerneanis, peberkorn, sennepsfrø eller koriander.
TRIN 5
Snit rødløgene fint, læg dem i en skål eller et skoldet glas, og hæld den varme lage over. Lad det stå og trække på køkkenbordet.
TRIN 6
Vask og tør spinaten, og skær agurken i tern.
TRIN 7
Rist sesamfrø på en tør pande, indtil de popper og er blevet lysebrune.
TRIN 8
Kog vand til nudlerne.
TRIN 9
Sæt laksestykkerne på spyd, og gem lagen.
TRIN 10
Varm en pande med neutral olie. Grill spydene hårdt af på to af siderne i max 1 minut på hver side. Tag dem af varmen, og lad dem trække færdige.
TRIN 11
Drys dem med sesamfrø inden servering.
TRIN 12
Imens, overhæld nudlerne med kogende vand. De skal trække i 2-3 minutter. Når de er tilberedte, vender du dem med lidt af marinaden fra laksen.
TRIN 13
Anret salaten med spinat, agurk og syltede rødløg, og servér den med laksespydene og nudlerne.
TRIN 14
Drys med frisk koriander. Velbekomme.