Fremgangsmåde
Lammekølle med citron-hvidløgsolie
TRIN 1
Tænd ovnen på 250 grader.
TRIN 2
Afpuds lammekøllen.
TRIN 3
Pil hvidløgsfedene, og halvér 6 af dem.
TRIN 4
Lav små stik med en skarp kniv i kødet, og stik de halve hvidløgsfed ind i kødet forskellige steder.
TRIN 5
Rist lammekøllen af i ovnen ved 250 grader i 20 minutter.
TRIN 6
Blend olivenolien med 2 fed hvidløg, saften og skallen fra 1 citron og lidt salt.
TRIN 7
Efter 20 minutter tager du lammekøllen ud, og pensler den med citron- og hvidsløgsolien.
TRIN 8
Tildæk lammekøllen med timian, rosmarin og salvie, og tilbered den videre i ovnen på 150 grader i ca. 90 minutter. Kødets temperatur skal være 62 grader.
TRIN 9
Sæt en dyb bageplade under risten med lammekøllen, og hæld heri en liter øl, som kan koge ind sammen med afdryp fra lammet.
TRIN 10
Når lammekøllen rammer 60-62 grader, tager du den ud.
TRIN 11
Lad den hvile i 15-20 minutter overdækket. Gem skyen til sauce.
Hasselback kartofler
TRIN 1
Skær kartoflerne ud som hasselback kartofler, pensl dem med olie, og krydr dem med timian, rosmarin og salt.
TRIN 2
Bag dem i ovn i ca. 40-50 minutter.
TRIN 3
Mens lammet og kartoflerne hygger sig i ovnen, kan du lave salat.
Sprød salat
TRIN 1
Rist græskarkernerne på en pande, og lad dem køle af.
TRIN 2
Snit spidskålet helt fint, og vend det i olivenolien og lidt salt.
TRIN 3
Tilsæt herefter pærestykker i tern og ristede græskarkerner.
TRIN 4
Smag til med salt og peber.
Lige inden servering
TRIN 1
Når lammet er færdigt og hviler, kan du bruge stegeskyen med øl fra lammet som sauce og tilsætte madlavningsfløde.
TRIN 2
Smag retten til med salt og peber, og servér lammekøllen med sauce, kartofler og salat. Velbekomme.