Fremgangsmåde
Blomkål, rejer og andet grønt
TRIN 1
Vask blomkål, og lad de pæne yderblade sidde på. Kog blomkål i letsaltet vand, indtil det er mørt. Det tager ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.
TRIN 2
Hæld vandet fra, lad blomkålen dryppe, og køle, af.
TRIN 3
Hæld kogende vand over de frosne ærter, og lad dem stå et par minutter, indtil de er optøet. Dræn derefter ærterne, og smag dem til med salt og citronsaft.
TRIN 4
Skær cherrytomater i kvarte.
TRIN 5
Steg rejerne på pande med smagsneutral olie og lidt salt ved høj til moderat varme – ca. 1,5 min på hver side. Når rejerne har taget farve på den ene side, vender du dem. Riv et halvt fed hvidløg over de vendte rejer, og lad dem stege færdig. Hvidløget må godt blive gyldent, men ikke branke. Tag rejerne af panden og stil til side.
Dressingen
TRIN 1
Snit agurk i små tern, og hak skalotteløget fint.
TRIN 2
Vend agurk, skalotteløg, citronskal og saft, salt og peber i skyr.
TRIN 3
Hak en håndfuld persille og en potte med dild fint, og vend det ned i dressingen. Smag den til.
Anretning
TRIN 1
Anret nu blomkål på et fad eller i en skål med dressing, ærter, cherrytomater, semitørrede tomater og rejer. Pynt evt. med friske krydderurter.
TRIN 2
Servér gerne med lidt groft brød til. Velbekomme.