Fremgangsmåde
Blomål og andet grønt
TRIN 1
Vask blomkål, og lad de pæne yderblade sidde på. Kog blomkål i letsaltet vand, indtil det er mørt. Det tager ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.
TRIN 2
Hæld vandet fra, lad blomkålen dryppe, og køle, af.
TRIN 3
Hæld kogende vand over de frosne ærter, og lad dem stå et par minutter, indtil de er tøet op. Dræn derefter ærterne, og smag dem til med salt og citronsaft.
TRIN 4
Skær cherrytomater i kvarte.
Dressingen
TRIN 1
Snit agurk i små tern, og hak skalotteløget fint.
TRIN 2
Vend agurk, skalotteløg, citronskal og saft, salt og peber i skyr.
TRIN 3
Hak en håndfuld persille og en potte med dild fint, og vend det ned i dressingen. Smag til.
Anretning
TRIN 1
Anret nu blomkål på et fad eller i en skål med dressing, ærter, cherrytomater og semitørrede tomater. Pynt evt. med friske krydderurter.
TRIN 2
Servér gerne med lidt groft brød til. Velbekomme.