Fremgangsmåde
Dag 1
TRIN 1
Opløs gæren i vandet.
TRIN 2
Tilsæt salt og olie – og rør godt rundt.
TRIN 3
Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt til sidst dejen godt.
TRIN 4
Læg dejen i en skål med husholdningsfilm på, og stil den et sted, hvor der er mørkt og stuetemperatur – fx i en slukket ovn.
Dag 2
TRIN 1
Rul dejen ud med en kagerulle og begynd at lave små ”pizzaer” med en diameter på 5 cm. Brug evt. en skål eller et glas med en diameter på 5 cm.
TRIN 2
Lad de små pizzaer vente på en bageplade med bagepapir.
TRIN 3
Tænd ovnen på 220 grader.
TRIN 4
Pensl minipizzaerne med olie.
TRIN 5
Skræl og skær kartoflerne i meget tynde stykker. Hvis det er svært, kan de også rives groft. I så fald skal du presse væden ud af dem bagefter.
TRIN 6
Læg de tynde skiver kartoffel på hver minipizza.
TRIN 7
Drys med rosmarin og salt.
TRIN 8
Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, men hold øje med dem. Velbekomme.