Fremgangsmåde
TRIN 1
Skræl kartofler, pastinakker og gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
TRIN 2
Hæld rodfrugterne i en gryde, og tilsæt vand, så det lige dækker.
TRIN 3
Kog rodfrugterne, til de er møre.
TRIN 4
Imens rodfrugterne koger, forberedes mørbradgryden. Skyl og pil løg, peberfrugt og champignon. Hak løget fint, skær peberfrugt i tern og champignon i kvarte. Læg grøntsagerne til side.
TRIN 5
Steg bacon af i en varm gryde, og afdryp for fedt på en tallerken ved siden af.
TRIN 6
Tilføj 1 spsk. olie i samme gryde, og steg løg, peberfrugter og champignon, til de er møre.
TRIN 7
Brun herefter mørbradstykkerne af i gryden.
TRIN 8
Tilsæt cocktailpølser, bacon, timian, paprika og cayennepeber, og rist det af. Sørg for at røre konstant, så kødet ikke brankes med krydderierne.
TRIN 9
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og vand.
TRIN 10
Lad mørbradgryden simre med låg i 10 minutter, og dræn imens rodfrugterne for vand.
TRIN 11
Mos de møre rodfrugter med et piskeris, og spæd til med mælk, indtil du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
TRIN 12
Tilsæt til sidst madlavningningsfløde i mørbradgryden, og kog op. Smag til med salt og peber.
TRIN 13
Servér mørbradgryden med rodfrugtmosen og evt. lidt friskhakket persille på toppen. Velbekomme.