Morgenmadsplatte: Brød med hummus, grønt og skyr og mysli
Mangler du sunde idéer til morgenmaden? Så prøv denne opskrift på en morgenmadsplatte med lun grovbolle med hummus, æg, sprøde grøntsager og cremet skyr med mysli.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

15 min

1 person


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Lavere CO2-aftryk
Du har valgt en opskrift, hvor vi har skåret ned på mængden af kød – og tilføjet æg i stedet. Du får altså en opskrift med et lavere CO2-aftryk, da udskiftning af kød med æg er med til at reducere klimaftrykket ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.

Find lignende opskrifter