Fremgangsmåde
Kartofler
TRIN 1
Tænd ovnen på 175 grader.
TRIN 2
Skær kartoflerne i kvarte, og bland dem godt med olie og salt i en stor skål. Læg dem op på en bageplade med bagepapir.
TRIN 3
Bag kartoflerne i 35 min ved 175 grader, og skru så op til 225 grader de sidste 5 minutter.
Muslingerne
TRIN 1
Tjek muslinger igennem. Hvis de er åbne eller er gået i stykker, skal de kasseres. Rens for sand med en ren grydesvamp.
TRIN 2
Hak fennikel, løg og hvidløg fint.
TRIN 3
Varm en gryde op med olie.
TRIN 4
Steg fennikel, løg og hvidløg ved middelvarme i 2 minutter. Skru derefter op på fuldt blus, og tilsæt så muslinger.
TRIN 5
Rør godt rundt i 1 minut. Tilsæt vin, og sæt låg på gryden med det samme.
TRIN 6
Skru ned på middelvarme, og lad muslinger dampe i 10 minutter. Lav mayonnaisen imens.
TRIN 7
Hæld fløde i gryden med muslinger, når de er dampet færdig. Rør godt rundt, og lad muslingerne simre i yderligere 2 minutter.
Hjemmelavet mayonnaise
TRIN 1
Hæld alle ingredienserne op i en skål.
TRIN 2
Brug en stavblender til at blende, indtil blandingen får konsistens som mayonnaise.
TRIN 3
Hvis du synes, din mayonnaise er for tynd, kan du tilsætte lidt mere olie.
TRIN 4
Smag til med ekstra salt, estragon og bearnaiseessens.
TRIN 5
Servér muslingerne med de sprøde kartofler og den hjemmelavede mayonnaise.