Fremgangsmåde
Kødsovsen og grøntsagsplader
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
TRIN 2
Pil løg og hvidløg. Hak løgene fint, og pres hvidløget.
TRIN 3
Sæt en gryde over ved middel varme, og steg løg og hvidløg i olie et par minutter, indtil de er gennemsigtige.
TRIN 4
Tilsæt det hakkede oksekød og alle krydderierne, og brun det godt af.
TRIN 5
Tilsæt dernæst tomatpuréen, hakkede tomater, bouillonen og rødvinseddiken. Tilsæt salt og peber.
TRIN 6
Lad kødsovsen stå og simre, imens grøntsagspladerne klargøres.
TRIN 7
Skyl og skær aubergine på langs i tynde skiver af ca. 1/2 cm.
TRIN 8
Fordel dem på en beklædt bageplade, drys med olie og salt, og lad dem forstege ca. 10 minutter i ovnen.
TRIN 9
Skræl kartofler, og skær dem i helt tynde skiver.
Når mousakkaen skal samles
TRIN 1
Nu er du klar til at samle moussakkaen: Tag et ildfast fad, og start med et lag af kødsovsen, dernæst et lag aubergine, et lag kartofler og et lag mornaysauce.
TRIN 2
Gentag processen, og afslut med mornay sauce og stykker af frisk mozzarella.
TRIN 3
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, indtil kartoflerne er møre.
Græsk salat
TRIN 1
Lav imens en græsk salat som tilbehør. Skyl og halvér cherrytomaterne.
TRIN 2
Skyl og flæk agurken på langs, og skær den i tern.
TRIN 3
Skyl spinaten, og brug den som bund og top med tomater, agurk, oliven og feta.
TRIN 4
Servér med dressing bestående af 1 spks. olie, 1 spsk. eddike, 1 tsk. honning og lidt salt. Velbekomme.