Fremgangsmåde
Oksedeller
TRIN 1
Pil løget, og hak det fint.
TRIN 2
Skyl og hak persillen.
TRIN 3
Riv citronskallen på et fint rivejern.
TRIN 4
Pres saften ud med en citronpresser.
TRIN 5
Kom det hakkede oksekød i en stor skål, og rør det grundigt med salt og peber.
TRIN 6
Tilsæt citron, løg, persille, havregryn, hytteost og æg.
TRIN 7
Lad farsen trække i køleskabet i 10 minutter. Her kan du med fordel begynde på couscoussalat.
TRIN 8
Sæt en pande på komfuret med olie, og varm den op. Form farsen til små frikadeller, og steg dem på panden i ca. 3 minutter på hver side ved middel varme, indtil de er gyldne.
Couscoussalat og pitabrød
TRIN 1
Start med at tænde ovnen på 200 grader til pitabrødene.
TRIN 2
Kog bouillonen op.
TRIN 3
Hæld couscous op i en stor skål.
TRIN 4
Hæld den varme bouillon over couscousen og bland olie i. Rør godt rundt.
TRIN 5
Læg et låg over skålen, og lad det trække i 10 minutter. Rør løbende rundt i den med en gaffel.
TRIN 6
Skær agurken i små tern, klip purløget fint, og snit kålen meget fint. Hæld det hele i en ny skål. Gå i gang med myntedressingen.
TRIN 7
Når couscousen er godt afkølet, blander du den i skålen med de øvrige ingredienser.
TRIN 8
Varm pitabrødene i ovnen.
TRIN 9
Servér couscoussalaten med deller, myntedressing og et lunt pitabrød. Velbekomme.
Myntedressing
TRIN 1
Hak myntebladene fint.
TRIN 2
Rør bladene sammen med yoghurt naturel og salt.
TRIN 3
Stil dressingen tildækket i køleskabet i 5-15 minutter.
TRIN 4
Smag gerne dressingen til, inden du serverer den.