Fremgangsmåde
TRIN 1
Skræl kartofler, pastinakker og gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
TRIN 2
Hæld rodfrugterne i en gryde, og tilsæt vand, så det lige dækker.
TRIN 3
Kog rodfrugterne, til de er møre.
TRIN 4
Imens rodfrugterne koger, forberedes oksegryden. Skyl og pil løg, peberfrugt og champignon. Hak løget fint, skær peberfrugt i tern og champignon i kvarte. Læg grøntsagerne til side.
TRIN 5
Tilføj 1 spsk. olie i gryden, og steg løg, peberfrugter og champignon, til de er møre.
TRIN 6
Brun herefter mørbradstykkerne af i gryden.
TRIN 7
Tilsæt oksepølser i mindre stykker, timian, paprika og cayennepeber, og rist det af. Sørg for at røre konstant, så kødet ikke brankes med krydderierne.
TRIN 8
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og vand.
TRIN 9
Lad oksegryden simre med låg i 10 minutter, og dræn imens rodfrugterne for vand.
TRIN 10
Mos de møre rodfrugter med et piskeris, og spæd til med mælk, indtil du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
TRIN 11
Tilsæt til sidst madlavningningsfløde i oksegryden, og kog op. Smag til med salt og peber.
TRIN 12
Servér oksegryden med rodfrugtmosen og evt. lidt friskhakket persille på toppen. Velbekomme.