Fremgangsmåde
Mørbradbøffer
TRIN 1
Skær mørbraden ud i 4 bøffer. Vend dem på højkant og pres dem med håndfladen, så de får en fin rund form. De skal cirka have en tykkelse på 2 cm.
TRIN 2
Varm en pande op med olien. Brun bøffen på begge sider ved høj varme i ca. 1 minut.
TRIN 3
Skru ned på middel varme og steg bøfferne færdig. Hvis de skal være rosa, skal de ca. 4 minutter på hver side. Krydr til sidst med salt og peber.
Bagte cherrytomater
TRIN 1
Tænd ovnen på 120 grader.
TRIN 2
Klip cherrytomaterne i mindre stilke med ca. 3-4 tomater på hver stilk.
TRIN 3
Læg dem på en bageplade med bagepapir og krydr med olie, balsamico og salt.
TRIN 4
Bag dem i ca. 1 time. Tomaterne kan med fordel laves først og så bare varmes op de sidste 2 minutter sammen med kartoflerne ved 200 grader
Sauce
TRIN 1
Hak løget fint, og varm det op med olien i en gryde.
TRIN 2
Efter et par minutter, tilsæt så krydderier, balsamico, honning og portvin.
TRIN 3
Kog det ind til cirka det halve.
TRIN 4
Tilsæt bouillon og kog igen ind til det halve. Si saucen.
TRIN 5
Jævn sovsen med maizena, og smag til med salt og peber.
Hasselback kartofler
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Skræl kartoflerne.
TRIN 3
Læg dem én ad gangen i en grydeske eller spiseske.
TRIN 4
Skær med en kniv riller ned i kartoflerne i ca. ½ cm tykke skiver. Skær ned til skeens kant.
TRIN 5
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
TRIN 6
Skær hvidløget i fine skiver og pluk rosmarin.
TRIN 7
Pensl kartoflerne med olie og put hvidløg og rosmarin ned i nogle af rillerne i kartoflerne.
TRIN 8
Krydr til sidst med salt.
TRIN 9
Bag kartoflerne i ovnen i 40 minutter, men hold godt øje med dem undervejs.
Anretning
TRIN 1
Anret på en tallerken - En bøf, en klase med bagte tomater, 3 kartofler og lidt koncentreret sauce.