Fremgangsmåde
Tomatsauce
TRIN 1
Hak løget fint, og varm det op i en gryde med olivenolie. Lad løget stege ved svag varme i 2 minutter.
TRIN 2
Tilsæt tomat passata.
TRIN 3
Fyld beholderen fra tomat passataen med vand, og hæld vandet i gryden.
TRIN 4
Rør godt rundt, og lad saucen simre ved svag varme under låg i 20 minutter.
Kødboller og pasta
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader, og kog pastaen efter anvisning på pakken.
TRIN 2
Hæld kødet op i en skål. Hak hvidløg og persille fint, og hæld det op i skålen.
TRIN 3
Tilsæt æg, parmesanost og salt. Ælt nu farsen godt igennem.
TRIN 4
Form kødbollerne, så de har diameter som en femkrone.
TRIN 5
Når tomatsaucen har simret i 20 minutter, lægges kødbollerne ned i saucen. Lad dem koge med i 15 minutter under låg.
Når retten skal samles og serveres
TRIN 1
Skær mozzarellaosten i tern.
TRIN 2
Hæld vandet fra pastaen, og bland pasta med lidt af tomatsaucen.
TRIN 3
Smør et rektangulært fad (25 x 23 cm) med olivenolie.
TRIN 4
Hæld nu noget af pastaen i fadet, dernæst sauce og nogle af kødbollerne, så parmesanost, mozzarella og basilikumblade. Gentag det 2 gange.
TRIN 5
Bag pastaen i ovnen i ca. 40 minutter.
TRIN 6
Servér med en færdigblandet salat eller noget andet lækkert grønt tilbehør. Velbekomme.