Ovnbagt pasta med vegetar-kødboller (pasta al forno)
Ovnbagt pasta er Italien, når det er bedst. I denne opskrift får du saftige vegetar-kødboller på plantefars med hjemmelavet tomatsauce og fuldkornspasta.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

1 t 15 min

4 personer

1 - 25 kr. pr. portion

4 personer
Tomatsauce
1 stykke
løg
1 spsk
olivenolie
680 g
tomat passata
680 ml
vand
Planteboller og pasta
200 g
plantefars
1 fed
hvidløg
1 dl
bredbladet persille
1 stykke
æg
2 spsk
parmesanost
500 g
fuldkornspenne
Servering
80 g
parmesanost
250 g
frisk mozzarella
15 blade
friske basilikumblade
400 g
salatmix, færdigblandet

Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Bedre for klimaet
Oksekød smager godt. Men Danmarks grønne tænketank Concito anbefaler, når vi har øje på klimaet, at vi vælger andre fødevarer, som har et langt mindre CO2-aftryk. Derfor har vi skiftet oksekød ud med plantefars, der er lavet af bælgfrugter. De er blandt de fødevarer, som har et lavt klimaaftryk sammenlignet med andre naturlige proteinkilder.
100 % kødfri
”En kødfri dag, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor kan du med fordel udskifte kødet med fx fuldkornsprodukter og grøntsager.

Find lignende opskrifter