Fremgangsmåde
Bønnefritter
TRIN 1
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
TRIN 2
Læg bønnerne på en bageplade med bagepapir.
TRIN 3
Hæld olie og salt ud over bønnerne, og bland det hele godt.
TRIN 4
Bag bønnerne sprøde i ovnen i 15-20 minutter.
TRIN 5
Hold godt øje med dem undervejs, og rør rundt i bønnerne et par gange.
Carbonara
TRIN 1
Kog pastaen ”al dente” efter anvisningen på pakken i en gryde med vand.
TRIN 2
Steg bacon sprødt imens på en tør pande.
TRIN 3
Rør friskrevet parmesanost, salt og peber sammen med æg og æggeblommer i en skål.
TRIN 4
Hæld vandet fra pastaen, men gem 1 dl. af pastavandet til at samle retten.
TRIN 5
Hæld pastaen og pastavandet på den varme pande med bacon. Blusset skal nu være slukket.
TRIN 6
Hæld nu æggeblandingen over pastaen, og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
TRIN 7
Server pastaen med friskkværnet peber, friskrevet parmesanost og de lækre bønnefritter.