Pasta med svampe, basilikum og tomat
Her får du en opskrift på en lækker, vegetarisk pastaret med svampe, basilikum og tomat, som er perfekt til den hurtige aftensmad eller varme frokost.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

25 min

4 personer

25-35 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.
Flere fibre
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser (flere) grøntsager, og gerne de grove af slagsen som bl.a. gulerødder, pastinak og broccoli, da de indeholder kostfibre.
Mindre CO2-aftryk
Valget af flere grøntsager kan mindske klimaaftrykket. Grøntsager har nemlig et meget lavere CO2-aftryk sammenlignet med fx kød ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.

Find lignende opskrifter