Fremgangsmåde
Dejen
TRIN 1
Varm mælken i en gryde eller i mikroovnen, til den er lun. Kom mælken i en stor røreskål, og rør gæren ud heri.
TRIN 2
Tilsæt olie og mel. Ælt dejen godt sammen i mindst 5 minutter, enten i hånden eller på røremaskine.
TRIN 3
Tilsæt salt og ælt igen.
TRIN 4
Sæt dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
TRIN 5
Lav tomatsovs, mens dejen hæver.
Tomatsovs
TRIN 1
Hak tomater, rødløg og hvidløg fint.
TRIN 2
Hæld lidt olie i en gryde, placér den på blusset, og skru godt op for varmen.
TRIN 3
Når gryden er varm, tilsættes først rødløg. Steg af i et par minutter, før hvidløget kommer i.
TRIN 4
Når hvidløget har fået lidt farve, tilsæt så tomater, salt og peber. Giv blandingen et par minutter, og skru ned til middelvarme.
TRIN 5
Lad tomatsovsen simre i 15 minutter. Rør undervejs.
TRIN 6
Smag tomatsovsen til, og stil den på køl, mens dejen hæver færdigt.
Lav pizzasneglene
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
TRIN 2
Rul dejen ud til en rektangel (ca. 35x60 cm) på et meldrysset bord.
TRIN 3
Fordel tomatsovsen og revet mozzarella over dejen.
TRIN 4
Rul dejen sammen på den lange led. Start tættest på dig selv, og rul sammen i modsat retning.
TRIN 5
Skær sneglene i ca. 2 cm tykke skiver, og placér dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Husk at vippe enden af dejen ind under selve sneglen, inden den kommer i ovnen. Så undgår du, at de går op undervejs.
TRIN 6
Bag sneglene i ca. 18 minutter, og køl dem derefter af på en bagerist. Velbekomme.