Fremgangsmåde
Sprøde rodfrugter
TRIN 1
Tænd ovnen på 220 grader.
TRIN 2
Kom de frosne rodfrugter i en bradepande, og sæt dem ovnen. Efter ca. 15. minutter tilsætter du olie og salt, og vender det rundt i rodfrugterne. Lad dem bage i ca. 20 minutter herefter. Bagetid er i alt ca. 30-40 minutter.
Plantedeller
TRIN 1
Brug en hvidløgspresser til hvidløget og hak persille fint. Put begge dele i en skål
TRIN 2
Tilsæt de andre ingredienser i og ælt farsen godt igennem.
TRIN 3
Hæld olien på en pande, og skru godt op for blusset.
TRIN 4
Form dellerne med en spiseske – der skal blive 12 deller.
TRIN 5
Steg dellerne til skorpen er brun og sprød, og vend dem så – og skru ned for varmen.
TRIN 6
Steg dellerne færdige ved lav varme omkring 5-6 minutter på hver side.
Tzatziki og anretning
TRIN 1
Skyl agurken, halvér den og kassér kernerne.
TRIN 2
Riv agurken på et rivejern.
TRIN 3
Hæld agurken i en sigte og drys med lidt salt. Lad det trække i 5 minutter.
TRIN 4
Kom derefter agurken i et klæde, og pres væden ud.
TRIN 5
Bland græsk yoghurt, revet agurk, presset hvidløg, olie – og smag til med salt, peber og citronsaft.
TRIN 6
Stil tzatzikien til side, indtil du skal bruge den.
TRIN 7
Server dressingen med de ovnbagte rodfrugterne og de friskstegte plantedeller. Velbekomme!