Fremgangsmåde
Tærtedej
TRIN 1
Bland grahamsmel, hvedemel, rapsolie og salt i en skål til en smuldret masse.
TRIN 2
Tilsæt 1-1,5 dl vand. Ælt dejen glat, og sæt den på køl i 30 minutter.
Fyld og bagning
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, mens dejen hviler. Vask og snit broccoli og porre.
TRIN 2
Steg bacon i tern gyldent på panden, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
TRIN 3
Pisk æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen i en skål. Alle elementer er nu klar.
TRIN 4
Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud til 2-3 mm tykkelse. Brug gerne lidt mel, så den ikke sidder fast på bordpladen.
TRIN 5
Læg dejen over et oliesmurt tærtefad på ca. 25 cm. i diameter, og pres den rundt i alle hjørner og kanter.
TRIN 6
Prik små huller i bunden af fadet med en gaffel, og forbag tærtedejen i 10 min. ved 180 grader.
TRIN 7
Efter forbagningen lægges de snittede porrer, stegt bacon og broccoli i bunden.
TRIN 8
Overhæld tærtefyldet med æggemassen, og bag tærten færdig ved 180 grader i 30 minutter.
TRIN 9
Lad tærten stå i 15 minutter efter den er bagt, så sætter den sig endnu bedre.
TRIN 10
Servér gerne med en dejlig salat. Velbekomme.