Quinoa risotto med svampe (quinotto)
Du kender risotto – men har du prøvet quinotto? Her får du vores opskrift på en cremet quinotto med quinoafrø, svampe, persille og parmasanost.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

45 min

4 personer

1 - 25 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
100 % kødfri
”En kødfri dag, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor kan du med fordel udskifte kødet med fx fuldkornsprodukter og grøntsager.
Mere fuldkorn
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mad med fuldkorn. Fuldkorn finder du i mad, der er lavet af kornprodukter, hvor hele kornet er taget med. Det er blandt andet fuldkornsrugbrød, havregryn, brune ris og fuldkornslasagneplader.
Lavere CO2-aftryk
Produktion af ris medfører en højere CO2-belastning sammenlignet med andre kulhydratkilder som fx kartofler, pasta, couscous og bulgur. Kornprodukter som spelt og quinoa har generelt et lavere CO2-aftryk end fx pasta, mens kartofler er den af de nævnte kulhydratkilder, der belaster klimaet mindst ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.

Find lignende opskrifter