Fremgangsmåde
Tomatsauce
TRIN 1
Start med at lave tomatsaucen, da den skal stå og simre lidt. Tænd også ovnen på 175 grader varmluft.
TRIN 2
Skræl og hak gulerødder, løg og hvidløg groft.
TRIN 3
Varm grønsagerne op i en gryde med olien.
TRIN 4
Steg dem i et par minutter, så de begynder at dufte dejligt.
TRIN 5
Tilsæt eddike, honning og salt. Rør godt rundt.
TRIN 6
Tilsæt hakkede tomater og rør rundt igen.
TRIN 7
Lad saucen simre under låg i ca. 15 minutter. Gør de andre grøntsager klar imens.
Ratatouille
TRIN 1
Skræl de søde kartofler og skyl squash, tomater og peberfrugt. Pil løgene.
TRIN 2
Skær grøntsagerne i fine skiver – gerne 3 mm i tykkelse.
TRIN 3
Blend tomatsaucen godt med en stavblender.
TRIN 4
Tag nu et rundt tærtefad (diameter 28 cm), og hæld al tomatsaucen i fadet.
TRIN 5
Stil grønsagsskiverne ved siden af hinanden skiftevis hele vejen rundt som på billedet.
TRIN 6
Drys med salt og dryp med olie.
TRIN 7
Bag retten i ovnen i 40 minutter. Hold øje med retten efter 30 minutter. Velbekomme.