Fremgangsmåde
Kartoffelfritter
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Skær kartoflerne ud i både eller pommes frites.
TRIN 3
Vend kartoflerne i olivenolie, lidt salt, peber, hakket rosmarin og timian.
TRIN 4
Læg kartoflerne i ét lag på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 35-40 minutter. Lav imens salat og steaks.
Oksesteak og salat med hvidkål og pære
TRIN 1
Tag som det første dine bøffer ud af køleskabet, så de ikke er kolde, når de skal steges.
TRIN 2
Snit det halve hvidkål fint, og vend det med 1 tsk. salt.
TRIN 3
Saltet mørner kålen, og gør det saftigt. Lad det stå med salten, indtil du skal spise.
TRIN 4
Rist dine pinjekerner let på en varm pande, og lad dem køle af.
TRIN 5
Skær pærene ud i tern, og vend dem sammen med kålen og pinjekernerne.
TRIN 6
Når der er 10-15 minutter tilbage af tilberedningen af kartoflerne, kan du starte tilberedningen af bøfferne.
TRIN 7
Anvend en rigtig varm pande, tilføj lidt olie og en klat smør, og læg kødet på panden.
TRIN 8
Giv bøffen ca. 2 minutter på hver side alt efter bøffens tykkelse. Krydr med salt og peber, og tilsæt gerne rosmarin, timian og hvidløg til panden. Det giver smag.
TRIN 9
Tag bøffen af panden, og lad den hvile tildækket i minimum 5 minutter, før den serveres.
TRIN 10
Servér oksesteaks med kartoffelfritter og salaten med kål og pærer. Velbekomme.