Fremgangsmåde
Risotto
TRIN 1
Fyld en gryde med 1 liter vand, og tilsæt 2 bouillonterninger. Få det til at koge.
TRIN 2
Pil og hak hvidløg fint.
TRIN 3
Flæk porren på langs, og skær den i fine strimler.
TRIN 4
Hæld de frosne ærter op i en skål.
TRIN 5
Hak persille fint – brug evt. en saks og klip det ned i et glas.
TRIN 6
Find endnu en mellemstor gryde, og steg porre og hvidløg i olien ved middelvarme.
TRIN 7
Tilsæt så risene til grøntsagerne, og rør godt rundt.
TRIN 8
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, så risen aldrig mangler væske. Dette gentager du, indtil der ikke er mere bouillon tilbage.
TRIN 9
Knus safrantrådene i en morter, og opløs dem derefter i en kop bouillonvand. Hæld det i risottoen.
TRIN 10
Efter ca. 15 min, eller når risene er møre, put så parmesan, persille, ærter og smør i. Rør rundt.
TRIN 11
Lad risottoen hvile lidt, og servér den med skiver af kylling på toppen.
Stegt kyllingebryst
TRIN 1
Steg kyllingebrystfileterne på en varm pande med olie, når der er ca. 1/2 liter bouillon tilbage til risottoen. Giv kyllingen ca. 7 minutter på hver side.
TRIN 2
Krydr med salt, peber og citronskal, lige inden de er færdige.