Fremgangsmåde
TRIN 1
Hak løg og hvidløg fint.
TRIN 2
Kom olie i en gryde, og steg løg, hvidløg og spinat i ca. 2 minutter, indtil spinaten er svundet ind.
TRIN 3
Varm bouillonen op i en anden gryde.
TRIN 4
Tilsæt risottoris i gryden med løg, hvidløg og spinat. Lad det stege i ca. 1 minut.
TRIN 5
Tilsæt hvidvin og rør godt rundt.
TRIN 6
Når vinen er fordampet, tilsættes 2 dl bouillon, og rør godt rundt.
TRIN 7
Nu tilsættes bouillon lidt ad gangen. Hver gang risene mangler lidt væske, tilsætter du mere bouillon.
TRIN 8
Efter ca. 15 minutter begynder risene at være møre – smag til undervejs.
TRIN 9
Tilsæt parmesan, citronskal, smør, salt og peber, og lad retten hvile under låg i ca. 5 minutter.
TRIN 10
Imens risottoen trækker, skal rejerne lynsteges. Tør dem godt med køkkenrulle, så du fjerner al fugt fra rejerne.
TRIN 11
Varm en pande med olie godt op.
TRIN 12
Hæld de optøede rejer på panden, og lad dem stege ved høj temperatur i ca. 2 minutter. Tilsæt salt og rør godt rundt undervejs.
TRIN 13
Smag risottoen til med salt og peber.
TRIN 14
Servér risottoen med lidt ekstra friskkværnet peber, en håndfuld hakket spinat, friskrevet parmesan og rejer på toppen. Velbekomme.