Fremgangsmåde
Sprøde fritter
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
TRIN 2
Skyl bagekartoflerne, skær dem i både og krydr med olie, salt, peber og timian.
TRIN 3
Kom dem i ovnen i ca. 1 time, når ovnen er varm. Vend dem undervejs.
Tatar
TRIN 1
Skræl og skær rødbederne i små tern. Kog dem i saltet vand i ca. 15 minutter. Hæld kogevandet fra, og dæk rødbederne med kold vand direkte efter. Hæld derefter vandet fra i en sigte og smag til med salt og peber.
TRIN 2
Forbered blandingen til tataren. Snit skalotteløg, cornichoner, persille og kapers fint og bland med dijonsennep og tomatpuré. Bland det hele sammen – undtagen kødet og æggeblommerne. Det skal først blandes ved servering. Du må dog gerne tage kødet og æggene ud af køleskabet, så det kan blive tempereret.
Hvidløgsdip og stegt spidskål
TRIN 1
Lav din hvidløgsdip: Bland cremefraiche, presset hvidløg, salt og peber.
TRIN 2
Lidt citronsaft og dijonsennep gør det også godt i denne dip. Sæt til side.
TRIN 3
Tænd for en stor pande og tilføj olie, når fritterne har været ca. 45 minutter i ovnen.
TRIN 4
Nu er det tid at lave den stegte spidskål. Del spidskålet i kvarte, og kom dem med skæresiden nedad, når panden er helt varm. Skru derefter ned på middelvarme.
TRIN 5
Vend kålen om efter 5 minutter og drys med salt og peber.
TRIN 6
Tilsæt så kapers og saften fra en halv citron og steg videre i 2 minutter.
TRIN 7
Servér de stegte spidskål med revet parmesan på toppen.
Lige inden servering
TRIN 1
Rør det hakkede oksekød med rødbedetern og den blanding, som allerede er forberedt.
TRIN 2
Smag den eventuelt til med ekstra salt, peber og dijonsennep.
TRIN 3
Anret på 4 tallerkner med en æggeblomme på toppen og lidt ekstra persille.
TRIN 4
Servér tataren med stegt spidskål, sprøde fritter og lækker hvidløgsdip. Velbekomme.