Fremgangsmåde
TRIN 1
Skræl og riv kartoflerne på det grove rivejern. Kom de revne kartofler i en sigte.
TRIN 2
Pres så meget væske ud af kartoflerne som muligt med dine hænder.
TRIN 3
Rør de revne kartofler sammen med æg, mel, krydderier og lidt salt.
TRIN 4
Varm olien op på en pande. Læg med en ske små klatter af kartoffelmasse på panden, og steg dem ved middelvarme, indtil de bliver sprøde. Læg de færdige rösti på en tallerken med køkkenrulle.
TRIN 5
Snit skalotteløgene i tynde ringe.
TRIN 6
Smag fraichen til med citron, salt og peber.
TRIN 7
Snit røget laks i små stykker.
TRIN 8
Anret de afkølede rösti med en klat fraiche, stykker af laks, løgringe og plukket dild på toppen. Riv evt. lidt citronskal over. Velbekomme.