Fremgangsmåde
Kartofler og persillesauce
TRIN 1
Kog kartofler i let saltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem stå i gryden under låg.
TRIN 2
Smelt smør i en gryde uden smøret tager farve og kom mel i. Pisk nu til massen er jævn og lad den riste ved svag varme et par minutter uden den tager farve.
TRIN 3
Hæld mælk i opbagningen lidt af gangen, mens du pisker sovsen jævn og glat. Lad sovsen koge mens du fortsat pisker nogle minutter. Smag nu til med salt, citronskal, muskatnød og persille.
Aubergine og grønne bønner
TRIN 1
Skær auberginen på langs i 4 stykker. Vend den så i mel, så æg og til sidst rasp
TRIN 2
Steg aubergineskiverne på en pande i smagsneutral olie ved høj til moderat varme til de er gyldne på begge sider.
TRIN 3
Hæld de grønne bønner i en gryde med kogende og letsaltet vand.
TRIN 4
Lad dem simre i 2-3 minutter og hæld dem i et dørslag.
TRIN 5
Hæld koldt vand over, så kogningen stopper. De skal stadig være lune.
TRIN 6
Anret nu aubergine, kartofler, bønner og sovs på tallerken.
TRIN 7
Pynt evt med en skive citron og frisk persille på toppen. Velbekomme.