Fremgangsmåde
TRIN 1
Forvarm ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Placér flæsk på en rist med bradepande under. Drys med salt, og kom flæsket i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er sprødt og gyldent.
TRIN 3
Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand.
TRIN 4
Når kødet er i ovnen, så kan du lave persillesovsen. Start med at smelte smør i gryde. Kom derefter mel i.
TRIN 5
Rør rundt, og lad opbagningen få en del varme under omrøring – men uden at den tager farve.
TRIN 6
Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker i sovsen, så du undgår klumper.
TRIN 7
Hæld først mere mælk i, når sovsen har en ensartet konsistens.
TRIN 8
Hak persille, og vend i sovsen lige før servering.
TRIN 9
Smag sovsen til med muskatnød, citonsaft og salt.
TRIN 10
Vend grønkål og æbler sammen til en frisk salat og smag til med citron og salt.
TRIN 11
Anret nu på tallerkenen: flæsk, kartofler, sovs og salat. Velbekomme.