Stegt flæsk med sød kartoffel og persillesovs
Savner du også en lidt sundere version af den danske klassiker? Så får du en nem opskrift på stegt flæsk med sundt tilbehør – blandt andet sød kartoffel og persillesovs.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

45 min

4 personer

1 - 25 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
Lavere CO2-aftryk
Du har valgt en opskrift, hvor vi har skåret ned på mængden af kød – og sat lidt mere turbo på grøntsagerne. Du får altså en opskrift med et lavere CO2-aftryk, da udskiftning af kød med grønt reducerer klimaaftrykket på ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.
Mindre kød
”Lidt mindre kød, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor er det en god idé at udskifte noget af kødet med fx fisk, bælgfrugter og æg.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.

Find lignende opskrifter