Fremgangsmåde
TRIN 1
Forvarm ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Placér flæsk på en rist med bradepande under.
TRIN 3
Drys med salt, og kom flæsket i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er sprødt og gyldent.
TRIN 4
Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand.
TRIN 5
Når kødet er i ovnen, kan du lave persillesovsen. Start med at smelte smør i en gryde. Kom derefter mel i.
TRIN 6
Rør rundt, og lad opbagningen få en del varme under omrøring – men uden at den tager farve.
TRIN 7
Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker i sovsen, så du undgår klumper. Hæld først mere mælk i, når sovsen har en ensartet konsistens.
TRIN 8
Hak persille, og vend det i sovsen lige før servering.
TRIN 9
Smag sovsen til med muskatnød, citonsaft og salt.
TRIN 10
Skær herefter de søde kartofler i skiver på ca. 2 cm i tykkelse.
TRIN 11
Steg dem på en pande i lidt smagsneutral olie og salt, indtil de er gyldne. Kom dem evt. i ovnen med flæsket, hvis de ikke er stegt helt møre.
TRIN 12
Grønkålssalat: Vend grønkål og æbler sammen til en frisk salat. Smag til med citron og salt.
TRIN 13
Anret nu flæsk, kartofler, søde kartofler, sovs og salat. Velbekomme.