Stegt perlebyg med grøntsager
Har du nogensinde prøvet stegt perlebyg? Det er lige så lækkert, som det er nemt! Du får her en opskrift på stegt perlebyg, gulerødder, peberfrugt, æg og frisk koriander på toppen.
Spis med omtanke for klimaetFuld af klimavenlige ingredienser.

45 min

4 personer

1 - 25 kr. pr. portion


Ét Klik - Stor forskel

Hvordan gør vi retten grønnere?
100 % kødfri
”En kødfri dag, tak”. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser mindre kød fra firbenede dyr (okse, kalv, gris og lam) og forarbejdet kød (fx pålæg, bacon og pølser). Derfor kan du med fordel udskifte kødet med fx fuldkornsprodukter og grøntsager.
Mere grønt
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser flere grøntsager og frugter. Spis gerne 600 g grønt om dagen – helst de grove af slagsen som fx ærter, kål, rodfrugter og bælgfrugter. Alle grøntsager tæller – lige fra frosne til de friske.
Lavere CO2-aftryk
Produktion af ris medfører en højere CO2-belastning sammenlignet med andre kulhydratkilder som fx kartofler, perlebyg, pasta, couscous og bulgur. Kornprodukter som spelt og quinoa har generelt et lavere CO2-aftryk end fx pasta, mens kartofler er den af de nævnte kulhydratkilder, der belaster klimaet mindst ifølge Danmarks grønne tænketank Concito.

Find lignende opskrifter