Fremgangsmåde
Kartofler og persillesauce
TRIN 1
Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne stå i gryden under låg.
TRIN 2
Smelt smør i en gryde, uden at smørret tager farve. Put mel i gryden, og pisk til massen er jævn. Lad den riste ved svag varme et par minutter.
TRIN 3
Hæld mælk i opbagningen lidt ad gangen, mens du pisker sovsen jævn og glat. Lad sovsen koge, mens du fortsat pisker nogle minutter. Smag nu til med salt, citron, muskatnød og persille.
Rødspætte og grønne bønner
TRIN 1
Læg fiskefiletterne på et rent klæde, eller dup dem med køkkenrulle.
TRIN 2
Vend nu filetterne i mel, og krydr med salt og peber.
TRIN 3
Steg filetterne på en pande i smagsneutral olie ved moderat til høj varme, til de er gyldne.
TRIN 4
Hæld de grønne bønner i en gryde med kogende og letsaltet vand.
TRIN 5
Lad dem simre i 2-3 minutter, og hæld dem i et dørslag. Hæld koldt vand over, så kogningen stopper. De skal stadig være lune.
Servering
Anret nu fiskefilet, kartofler, bønner og sovs på en tallerken. Pynt evt. med en skive citron og frisk persille på toppen.