Fremgangsmåde
Kartofler og grønt
TRIN 1
Sæt kartoflerne over i en gryde med vand med salt.
TRIN 2
Tilsæt de grønne bønner, når kartoflerne har kogt i 15 minutter.
TRIN 3
Når kartoflerne er møre, hæld så vandet fra, og hold kartofler og bønner varme under låg i gryden.
TRIN 4
Skær cherrytomater i kvarte, og bland dem med balsamico, olivenolie, lidt salt og frisk basilikum. Stil til side.
Kødsalat
TRIN 1
Varm en grillpande eller en almindelig pande op med lidt olie. Krydr kødet med salt og peber.
TRIN 2
Steg steaken på panden i ca. 6-7 minutter på hver side. Lad den hvile, mens du laver din blomkålsbearnaise.
Blomkålsbearnaise
TRIN 1
Skær blomkål i mindre buketter, og hæld dem i en anden gryde med vand. Kog dem møre. Det tager ca. 10 minutter.
TRIN 2
Hæld vandet fra blomkålen, men gem gerne ½ dl kogevand.
TRIN 3
Blend nu blomkål med æggeblommer, smør, bearnaiseessens, salt og peber. Saucen skal pureres og være helt glat.
TRIN 4
Tilsæt nu lidt af kogevandet og det finthakkede estragon og blend igen. Smag til med salt, peber og bearnaiseessens.
TRIN 5
Hold blomkålsbearnaisen varm i en gryde med låg på.
Servering
TRIN 1
Servér nu en lækker tallerken med et par skiver flanksteak med tomater og basilikum, et par kartofler med grønne bønner og et par skefulde blomkålbearnaise. Velbekomme.