Fremgangsmåde
Tærtedej
TRIN 1
Pisk æg, sukker og olie sammen, indtil sukkeret er godt blandet med æg og olie.
TRIN 2
Tilsæt vanilje, bagepulver og citronskal og rør rundt.
TRIN 3
Tilsæt mel og fuldkornsmel.
TRIN 4
Ælt dejen, indtil den er glat.
TRIN 5
Lad den hvile i køleskabet, mens du gør fyldet klar.
Tærtefyld
TRIN 1
Tænd først ovnen på 180 grader.
TRIN 2
Pisk ricottaost, sukker, æg og citronskal sammen.
TRIN 3
Med en si tilsætter du majsstivelse, så der ikke kommer klumper i fyldet.
Resten af tærten
TRIN 1
Gør en tærteform (28 cm i diameter) klar ved først at smøre den med neutral olie. Drys derefter med ca. 2 spsk. hvedemel, så dejen ikke hænger fast.
TRIN 2
Brug en kagerulle til at rulle 2/3 af dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Den sidste 1/3 skal bruges til at pynte kagen med.
TRIN 3
Fordel dejen i formen, og prik en masse huller med en gaffel.
TRIN 4
Tilsæt fyldet, og fordel det godt rundt på tærtedejen.
TRIN 5
Rul den sidste 1/3 dej ud, og lav aflange strimler, og læg dem på kagen som et gitter.
TRIN 6
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter. Velbekomme.