Fremgangsmåde
TRIN 1
Tænd ovnen på 200° varmluft.
TRIN 2
Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær æblerne i både.
TRIN 3
Find en pande, som kan tåle at blive sat i ovnen.
TRIN 4
Varm smørret op på panden, indtil det bruser, og drys halvdelen af sukkeret over.
TRIN 5
Læg æblebådene på panden. Drys resten af sukkeret over.
TRIN 6
Lad frugterne simre på panden ved lav varme, indtil smør og sukker bliver lysebrunt og bobler. Det kan være nødvendigt at skrue op og ned for varmen flere gange, for selvom smør og sukker skal bruse, må æblerne ikke blive brændte.
TRIN 7
Rul butterdejen ud, og tryk dejen ned omkring æblerne på panden. Hvis du ikke har en pande, der kan gå i ovnen, kan du hælde æblerne i et tærtefad og lægge butterdejen ned over ligesom ved panden.
TRIN 8
Bag din frugttærte i 25 minutter i ovnen, indtil dejen er lysebrun. Hold øje med tærten.
TRIN 9
Hvis du bruger en pande, så lad et viskestykke ligge på håndtaget, når du har taget den ud, så ingen pludselig kommer til at tage omkring det.
TRIN 10
Lad kagen stå et par minutter, kontroller om dejen hænger fast nogen steder på kanten af panden, inden den skal vendes ud af panden. Brug evt. en pallet rundt i kanten.
TRIN 11
Læg en stor tallerken over stegepanden, vend den om, og lad din frugttærte glide forsigtigt over på tallerkenen.
TRIN 12
Servér den med en god skefuld fraiche. Velbekomme.