Fremgangsmåde
Marinade og laks
TRIN 1
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen.
TRIN 2
Skær laksen ud i grove stykker, og læg den i marinaden.
TRIN 3
Lad det trække i minimum 1 time.
Sauce, tilbehør og gulerodssalat
TRIN 1
Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og steg det af i olie.
TRIN 2
Tilsæt ekstra krydderier – de samme som til marinaden . Brug gerne ca. 1 tsk af hver af de nævnte krydderier fra ingredienslisten, og steg godt igennem.
TRIN 3
Tilsæt kokosmælk, mælk og hønsebouillon, og lad simre ved svag varme i en halv time.
TRIN 4
Smag til med flere krydderier, salt og lidt limeskal og -saft. Jævn evt. med lidt maizena.
TRIN 5
Rist solsikkekerner på en tør pande og bland dem i sovsen.
TRIN 6
Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
TRIN 7
Lav en gulerodssalat med revne gulerødder, revet æble, citronsaft, rosiner og lidt salt.
TRIN 8
Lige før bulguren er færdigkogt, kommes laksestykkerne i saucen og tilberedes i ca. 5-7 minutter ved svag varme.
TRIN 9
Server retten med mangochutney, limeskiver og ekstra solsikkekerner på toppen. Velbekomme.