Fremgangsmåde
Torsk med kartofler
TRIN 1
Start med at koge kartoflerne med skræl.
TRIN 2
Når de er kogt, fjern så skræl og skær dem i tynde skiver.
TRIN 3
Tænd ovnen på 180 grader Tag bageplade eller et stort fad og smør den med en spiseskefuld olie.
TRIN 4
Fordel torskefileterne på bagepladen.
TRIN 5
Krydr dem med grofthakkede kapers, peberrod og persille.
TRIN 6
Dæk derefter torsken med tynde skiver kogte kartofler.
TRIN 7
Krydr til sidst med peber og parmesanost godt fordelt over det hele.
TRIN 8
Bag retten i ovnen i 20 minutter.
Fyldte æg og sennepssauce
TRIN 1
Imens torsken er i ovnen, kog da æggene i 10 minutter.
TRIN 2
Gå også i gang med sennepssaucen.
TRIN 3
Smelt smørret over lav varme i en gryde. Tilsæt mel og rør godt rundt så det bliver til en smørklump.
TRIN 4
Tilsæt mælk mens du pisker godt.
TRIN 5
Tilsæt så bouillon, mens du fortsat pisker.
TRIN 6
Tilsæt sennep, honning, salt, peber, citronskal og citronsaft.
TRIN 7
Lav retten simre, mens der piskes ved lav varme. Forsæt i ca. 10 minutter.
TRIN 8
Når æggene er kogte og kølet af, fjern så skallen.
TRIN 9
Halver forsigtigt æggene, så æggeblommen kan tages ud med en teske og de halve æg fortsat er intakte. De skal nemlig fyldes med en rød creme.
TRIN 10
Blend æggeblommerne i en skål med mayonnaise og rødbeder. Brug en stavblender.
TRIN 11
Put den røde creme i en sprøjtepose eller frysepose.
TRIN 12
Fyld nu de tomme halve æg med den røde creme og pynt med lidt persille.
TRIN 13
Anret nu din flotte tallerken med et æg, torsken med kartoffelskorper og sennepssaucen.
TRIN 14
Server evt. med noget lækkert brød og en frisk salat.