Fremgangsmåde
TRIN 1
Hæld vandet i en gryde og få det op at koge.
TRIN 2
Skær oksekødet i 8 store stykker.
TRIN 3
Læg kødet ned i det kogende vand – der vil nu begynde at komme skum på vandoverfladen.
TRIN 4
Fjern løbende skummet med en ske eller en lille si.
TRIN 5
Gør grøntsagerne klar imens.
TRIN 6
Skræl og skær guleroden i små tern. Skær også bladselleri i små tern.
TRIN 7
Hak 1 fed hvidløg fint. Skræl og halver både løg og kartoffel. Grøntsagerne i retten skal have forskellige former, så en halv kartoffel og små gulerodstern sammen er helt fint.
TRIN 8
Når kødet ikke længere laver skum, hæld så alle grøntsager i gryden.
TRIN 9
Hæld bouillonterningerne i gryden, og lad retten simre i ca. 30 minutter ved lav varme.
TRIN 10
Sæt låget på og kog videre, indtil kødet falder fra hinanden – efter ca. 90 minutter. Men tjek kødet løbende.
TRIN 11
Tag herefter kødet op af gryden og krydr det med æbleeddike, salt, presset hvidløg og olivenolie.
TRIN 12
Tilsæt tortellini til bouillonen, og kog dem efter anvisningerne på pakken.
TRIN 13
Server nu tortellinierne i en dyb tallerken med en masse bouillon, grøntsager og en skefuld friskrevet parmesan.
TRIN 14
Server kødet ved siden af med en frisk salat, eller læg det ned i bouillonen og spis det med tortellinierne. Velbekomme.