Fremgangsmåde
Rugbrød til platten
TRIN 1
Lav 5 små anretninger på din julefrokostplatte. Server rugbrødet i en brødkurv ved siden af.
Flæskesteg med rødkål
TRIN 1
Start med at gøre flæskestegen klar, så de andre ting kan klares, mens den steges i ovnen.
TRIN 2
Gnid saltet godt ind mellem sværene. Det er meget vigtigt for at få en god sprødhed på sværene.
TRIN 3
Læg flæskestegen på en rist i en bradepande. Det er vigtigt at sværen ligger så vandret som muligt.
TRIN 4
Brug sammenkrøllet alufolie til at lægge under stegen, så den ligger helt lige.
TRIN 5
Hæld en ½ liter vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn.
TRIN 6
Sæt et stegetermometer i stegen og tænd ovnen på 200° grader.
TRIN 7
Steg først i 30 minutter.
TRIN 8
Tjek om sværen er sprød, når stegetermometeret viser 55 grader. Er sværen sprød, så fortsæt til 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, kan du skrue temperaturen op på 250-300°, indtil kernetemperaturen er 65°. Hold øje med at sværen, så den ikke bliver for brændt.
TRIN 9
Tag stegen ud, når stegetermometeret viser 65 grader, og lad den hvile utildækket i 15 minutter.
TRIN 10
Kernetemperaturen vil stige til 70 grader, og der er en flæskesteg gennemstegt.
TRIN 11
Anret skiver af flæskestegen på julefrokostplatten. Husk på at der skal være plads til 5 små anretninger.
TRIN 12
Først et lille stykke flæskesteg og så rødkål på toppen.
Sild med karryssalat
TRIN 1
Anret silden på julefrokostplatten. Husk, at der skal være plads til 5 små anretninger.
TRIN 2
Læg små stykker sild med karrysalat ovenpå.
TRIN 3
Pynt med fine ringe af rødløg.
Stegt rødspætte med remoulade
TRIN 1
Skær rødspætten i 4 stykker á 50 gram.
TRIN 2
Vend dem først i mel, så æg og til sidst rasp.
TRIN 3
Varm en pande op med olie.
TRIN 4
Steg rødspætterne i 2-3 minutter på hver side.
TRIN 5
Anret rødspætten på julefrokostplatten. Husk på at der skal være plads til 5 små anretninger.
TRIN 6
Læg først rødspætten på, så remoulade og til sidst en citronskive.
Æg og rejer
TRIN 1
Kog æggene hårde i 10 minutter i en gryde med kogende vand.
TRIN 2
Køl æggene ned og pil dem.
TRIN 3
Anret æg og rejer på julefrokostplatten. Husk på at der skal være plads til 5 små anretninger.
TRIN 4
Halver ægget og læg et halvt æg på platten, efterfulgt af rejer, mayo og peber.
Leverpostej med sprød bacon
TRIN 1
Tænd ovnen på 200 grader.
TRIN 2
Læg baconskiverne op på en bageplade med bagepapir.
TRIN 3
Steg baconen sprød i ovnen i ca. 7 minutter. Hold øje, for det går pludselig hurtigt.
TRIN 4
Anret leverpostejen på julefrokostplatten. Husk på at der skal være plads til 5 små anretninger.
TRIN 5
Skær et stykke leverpostej ud og læg det fint på platten.
TRIN 6
Pynt med sprød bacon.