Fremgangsmåde
Bønnefritter
TRIN 1
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
TRIN 2
Læg bønnerne på en bageplade med bagepapir.
TRIN 3
Hæld olie og salt ud over bønnerne, og bland det godt.
TRIN 4
Bag bønnerne sprøde i ovnen i 15-20 minutter.
TRIN 5
Hold godt øje med dem undervejs, og rør rundt i bønnerne et par gange.
Carbonara
TRIN 1
Kog blomkålen mør i en gryde med kogende vand.
TRIN 2
Tag blomkålen op, og hæld det i en skål, men lad det kogende vand blive i gryden.
TRIN 3
Kog pastaen ”al dente” efter anvisninger på pakken i blomkålsvandet.
TRIN 4
Imens skærer du tofuen i tern. Steg den på en varm pande med olivenolien i ca. 10 minutter ved middel varme.
TRIN 5
Lige før tofuen er klar, hæld så sojasauce på – og læg låg på panden med det samme. Sluk for blusset.
TRIN 6
Hæld vandet fra pastaen, men gem 1 dl af pastavandet til blomkålen.
TRIN 7
Blend blomkål sammen med pastavandet og gurkemejen.
TRIN 8
Smag blomkålspureen til med salt og peber.
TRIN 9
Hæld pastaen på panden med tofuen, og vend blomkålspuréen i retten.
TRIN 10
Servér den færdige carbonara med bønnefritter, friskkværnet peber og groft brød.