Fremgangsmåde
Rugbrød
TRIN 1
Lav 5 små anretninger på julefrokostplatten. Server rugbrødet i en brødkurv ved siden af.
Grønsagsstænger i tempuradej og med paprikamayo
TRIN 1
Vask og skær grøntsagerne i stænger med cirka samme tykkelse.
TRIN 2
Skær de nederste 2 centimeter af aspargesene. Halver derefter aspargesene.
TRIN 3
Skræl gulerødderne, skær dem i halve og derefter i fire stænger.
TRIN 4
Skræl auberginen og squashen, og skær dem i stænger med samme tykkelse som asparges og gulerødder.
TRIN 5
Fjern stilken og kernerne i peberfrugten. Skær den så i stænger.
TRIN 6
Put alle grøntsagerne i en beholder, og lad dem marinere en time i køleskabet.
TRIN 7
Imens forberedes tempuradejen.
TRIN 8
Slå et æg ud i en skål og pisk det med øllen.
TRIN 9
Tilsæt salt og derefter melet lidt ad gangen, mens der piskes.
TRIN 10
Sæt skålen i køleskabet.
TRIN 11
Når grønsagerne er færdige med at marinere, hæld da væden fra og skyl dem i vand.
TRIN 12
Tør dem på et viskestykke.
TRIN 13
Varm solsikkeolien op i en gryde.
TRIN 14
Olien er klar til stegning ved 170 grader. Ellers tjek det med tandstik. Bruser det rundt om tandstikken, så er olien klar.
TRIN 15
Vend nu grøntsagerne i en skål med mel.
TRIN 16
Dyp dem så i tempuradejen. Brug en tang, så dejen drypper lidt af inden de kommer i den varme olie. Du kan også bruge hænderne, men pas på den varme olie.
TRIN 17
Grøntsagsstængerne er klar, når de får en gylden farve.
TRIN 18
Læg dem på et fedtabsorberende papir eller køkkenrulle.
TRIN 19
Server dem varme med mayo rørt op med paprika.
Kotelet af knoldselleri
TRIN 1
Skær skrællen af knoldselleri.
TRIN 2
Få en gryde med vand og lidt salt op at koge.
TRIN 3
Imens vandet kommer op at koge, skær da sellerien i skiver på ½ cm.
TRIN 4
Put dem herefter i det kogende vand i 4 minutter.
TRIN 5
Når de færdige, køl dem da af i koldt vand.
TRIN 6
Varm ovnen op til 200 grader.
TRIN 7
Bland mel med 1 dl vand.
TRIN 8
Hak hvidløg og persille, og bland det med raspen i en anden skål.
TRIN 9
Vend de kogte selleriskiver først i skålen med vand og mel, og så i rasp.
TRIN 10
Læg dem herefter på en bageplade med bagepapir. Fordel lidt olivenolie henover selleriskiverne, og krydr med salt og peber.
TRIN 11
Bag dem i ovnen i 20 minutter. Giv dem evt. lidt farve til sidst ved hjælp af grillen.
TRIN 12
Server dem varme på din juleplatte.
Veggiepostej
TRIN 1
Skær nogle fine skiver af postejen og anret den pænt på din tallerken.
Kikærtecreme
TRIN 1
Anret kikærtecremen i nogle små æggebægre med lidt reven citron på toppen.
Vegetarost med havtornmarmelade
TRIN 1
Skær osten i skiver og anret den på tallerkenen med en skefuld marmelade.