Fremgangsmåde
Jack fruit
TRIN 1
Dræn jackfruit og læg den i en beholder med 2 dl soja, eddike og vand.
TRIN 2
Sæt den køleskabet i mindst to timer. Den kan også sagtens stå natten over i køleskabet.
TRIN 3
Dræn jackfruit fra marinaden og træk den fra hinanden med dine hænder.
TRIN 4
Hak løgene fint.
TRIN 5
Varm olien op i en gryde og tilsæt løgene.
TRIN 6
Brun løgene i 10 minutter ved middelvarme. Pas på at de ikke brænder på.
TRIN 7
Tilsæt jackfruit og rør godt rundt.
TRIN 8
Tilsæt rosmarin og citronskal.
TRIN 9
Riv jackfruit yderligere fra hinanden med en gaffel, så det ligner pulled pork.
TRIN 10
Når jackfruit har kogt ved svag varme i 20 minutter, tilsæt da 1 dl soja, og lad det koge yderligere i 5 minutter.
Brunede kartofler
TRIN 1
Smelt sukkeret på en pande ved middelvarme.
TRIN 2
Tilsæt smør, når sukkeret er smeltet.
TRIN 3
Tilsæt kartoflerne, når smør og sukker er blevet lysebrunt.
TRIN 4
Brun kartoflerne under omrøring i ca. 15 minutter.
Kogte kartofler
TRIN 1
Skræl kartoflerne Kog dem i ca. 20 minutter.
Rødkål med solbær
TRIN 1
Snit rødkålen meget fint.
TRIN 2
Varm en pande godt op og tilsæt rødkålen.
TRIN 3
Rør godt rundt og tilsæt så eddike. Skru ned til svag varme og kog rødkålen under låg i 30 minutter.
TRIN 4
Tilsæt sukker, salt og solbærsaft, og lad rødkålen koge videre i yderligere 20 minutter.
Brun sauce
TRIN 1
Smelt smørret i en gryde.
TRIN 2
Tilsæt melet og rør for at undgå klumper.
TRIN 3
Tilsæt mælken lidt ad gangen.
TRIN 4
Rør godt rundt.
TRIN 5
Tilsæt bouillon under omrøring.
TRIN 6
Lad saucen småkoge i 4 minutter.
TRIN 7
Pisk undervejs.
TRIN 8
Tilsæt kulør, salt og peber.
TRIN 9
Smag saucen til og server den så til din juletallerken.
Serveringsforslag
TRIN 1
Anret en fin tallerken til hver af gæsterne.
TRIN 2
Server jackfruit med rødkål, brunede kartofler, kogte kartofler og brun sauce.
TRIN 3
Glædelig jul!