Fremgangsmåde
TRIN 1
Skær peberfrugterne i tern og rens østershatte. Hak løg og hvidløg fint.
TRIN 2
Steg løg, peberfrugt og østershatte i en sauterpande eller gryde i smagsneutral olie. Tilføj de hakkede hvidløg efter et par minutter.
TRIN 3
Tilsæt grøntsagsbouillon og salt. Lad det koge op. Tilsæt nu ris, og lad det koge ved rimelig høj varme i 10-15 minutter.
TRIN 4
Tilsæt safran, og lad retten koge yderligere ind. Væsken skal kun lige akkurat være synlig under overfladen af risene.
TRIN 5
Skru nu ned på moderat varme, og lad panden simre i yderligere 5-10 minutter, indtil risene er møre. Det er vigtigt at undgå at røre for meget i retten.
TRIN 6
Når risene er møre, tilsætter du semitørrede tomater, grøn chili og saften fra 1/2 citron. Smag til med salt, peber og citron. Pynt med dild.
TRIN 7
Retten er nu klar til servering. Velbekomme.