Fremgangsmåde
Tærtedej
TRIN 1
Bland grahamsmel, hvedemel, rapsolie og salt i en skål til en smuldret masse.
TRIN 2
Tilsæt 1-1,5 dl vand. Ælt dejen glat, og sæt den på køl i 30 minutter.
TRIN 1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Vask og snit broccoli og porre.
TRIN 2
Bag hasselnødder gyldne i ovnen på 180 i ca. 8 minutter, og hak dem herefter i mindre stykker. Hold øje med dem, så de ikke brænder på.
TRIN 3
Pisk æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen i en skål. Alle elementer er nu klar.
TRIN 4
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og rul den ud til 2-3 mm. tykkelse. Brug gerne lidt mel, så den ikke sidder fast på bordpladen.
TRIN 5
Læg dejen over i et oliesmurt tærtefad på ca. 25 cm. i diameter, og pres den rundt i kanten.
TRIN 6
Prik herefter små huller i bunden af fadet med en gaffel, og forbag tærtedejen i 10 minutter ved 180 grader.
TRIN 7
Efter forbagningen lægges de snittede porrer, hakkede nødder og broccoli i bunden.
TRIN 8
Hæld æggemassen over tærtefyldet, og bag tærten færdig ved 180 grader i 30 minutter. Hvis du har tid, så lad gerne tærten stå i 15 minutter efter den er bagt, så sætter den sig endnu bedre.
TRIN 9
Server eventuelt med en dejlig salat til. Velbekomme.