Fremgangsmåde
TRIN 1
Hak løg og hvidløg fint.
TRIN 2
Kom olie i en gryde, og svits løg, hvidløg og spinat i ca. 2 minutter, indtil spinaten er svundet ind.
TRIN 3
Varm bouillonen op i en anden gryde.
TRIN 4
Tilsæt risottorisene i gryden med løg, hvidløg og spinat. Lad det svitse af i ca. 1 minut.
TRIN 5
Tilsæt herefter hvidvin og rør godt rundt.
TRIN 6
Når vinen er fordampet, tilsættes 2 dl bouillon. Rør godt rundt imens.
TRIN 7
Nu tilsættes resten af bouillonen lidt ad gangen, hver gang risene mangler lidt væske.
TRIN 8
Efter ca. 15 minutter begynder risene at være møre – smag til undervejs.
TRIN 9
Tilsæt nu parmesan, citronskal, smør, salt og peber. Lad retten hvile under låg i ca. 5 minutter.
TRIN 10
Smag risottoen til med mere salt og peber, hvis den har brug for det.
TRIN 11
Servér risottoen med lidt ekstra friskkværnet peber, en håndfuld hakket spinatblade og friskrevet parmesan på toppen. Lun grovbrødene og servér dem som tilbehør. Velbekomme.